Perlefilm

View Original

Alle børn har en historie

Børn i sårbare positioner har ofte brug for ekstra støtte og opmærksomhed for at trives. Men hvordan kan man bedst give dem en stemme og forståelse for deres situation? En metode er at bruge animationsfilm, der kan fremme børneperspektivet og give et levende indblik i deres dagligdag.

Hvordan fremmer animationsfilm børneperspektivet?

Animationsfilm kan være en effektiv måde at fremme børneperspektivet på, fordi de giver mulighed for at visualisere børnenes oplevelser på en konkret og letforståelig måde. Ved at bruge et kreativt og fælles udgangspunkt kan man skabe en fortælling, der både er engagerende og relevant for børnene.

Knuden i maven bliver visuel tydelig

Når man arbejder med animationsfilm, kan man også få synliggjort de følelser og udfordringer, som børnene oplever. Knuden i maven bliver visuel tydelig, og man kan se, hvordan den påvirker børnenes adfærd og trivsel. Herefter kan man bruge animationsprocessen til at skabe en fortælling, der giver børnene en følelse af forståelse og anerkendelse.

Eksempler på animationsfilm om sårbare børn

Animationsfilm kan bruges til at fortælle historier om børn i mange forskellige situationer. Her er nogle eksempler som Perlefilm har produceret.

  • Børn som oplever skilsmisse: Vores 8 animationsfilm om skilsmisse giver et indblik i, hvordan det er at have forældre, der ikke bor sammen. Filmene viser, hvordan børnene har forskellige følelser og behov, og hvordan de lære at håndtere situationen på en sund måde.

  • Børn med en diagnose: Vores autismefilm, Hverdagens Helte, giver et indblik i, hvordan det er at leve med en diagnose som f.eks. autisme. Filmene viser, hvordan børnene har udfordringer med at koncentrere sig eller forstå sociale situationer, og vi får et indblik i deres hverdag.

  • Børn som har oplevet at miste: For det nationale sorgcenter på Færøerne, BERIN, har Perlefilm produceret tre interne animationsfilm fortalt og skabt sammen med børn fra sorggrupper i BERIN. Filmene fortæller, hvordan det er at miste en person, man holder af.

Animationsfilm er et vigtigt redskab i arbejdet med sårbare børn

Det er vigtigt, at de deltagende børn føler, at de voksne tager dem seriøst. De bør opleve, at deres stemme bliver hørt og at de bliver set af deres forældre, familie og fagfolk omkring dem. Både børn og familier bør føle, at de voksne kan sætte sig i barnets verden og forstå deres oplevelser.

Ved at bruge et kreativt og fælles udgangspunkt kan man skabe en fortælling, der er engagerende og relevant for børnene. Og ved at synliggøre knuden i maven og andre udfordringer kan man give børnene en følelse af forståelse og anerkendelse. Animationsfilm er derfor en effektiv måde at fremme børneperspektivet på og give et indblik i børn i sårbare positioners dagligdag.